HTML

Friss topikok

MDF Felszabaditási Front!

Vélemények az MDF-ről!

„A hír szent, a vélemény szabad”

2010.01.19. 10:31 MDF Felszabadítási Front

 „A hír szent, a vélemény szabad”

 
A fenti idézetet a makói születésű, világhírű amerikai újságíró mondta, mintegy meghatározva a szabad véleménynyilvánítás és tájékoztatás alaptételét.
De nézzük, hogy a címben szereplő összetett mondat második tagmondata hogyan érvényesül az MDF mindennapjaiban.
Történt, hogy 2010. január 13-án az MDF budapesti székházában gyűltek össze a párt megyei elnökei, hogy tájékoztatót hallgassanak meg az MDF szövetségi politikájáról, útkereséséről, esetleges szövetségkötési szándékairól. A tájékoztatót Dávid Ibolya és Makay Zsolt tartották, de természetesen ott voltak az MDF Elnökségének további tagjai is, díszletként.
Dávid a szokásos koreográfiának megfelelően vázolta az MDF helyzetét.
1. Az MDF az egyetlen párt, amely rendelkezik világos programmal. (Mármint Bokroséval.)
2. Bokros Lajos az egyetlen fajsúlyos kihívója Orbán Viktornak. (Vicces, mert eddig a magyarok úgy tudták, hogy az MSZP-SZDSZ alakzat volt hatalmon az elmúlt         nyolc évben.)
3. Az MDF hatalmas lehetőség előtt áll, a Capital Research már 15%-on méri, akár megint lehet a harmadik erő, sőt, lehet még belőle a liberális baloldal meghatározó ereje is. 
4. Nem kell finnyáskodni, a győzelem a fontos, meg hogy átmenjen az MDF a betonfalon. És persze jön a Kánaán, ( egyeseknek - tesszük hozzá ) csak ki kell várni.
5. Azután rátért a lényegre. Nincs pénz, nincs ember, nincs erő, csak Bokros, meg Somogyi. De az nagyon. Ezért nincs más lehetőség, mint feladni az eddigi alapvetést és össze kell állni az SZDSZ-szel. (Meg Gyurcsánnyal, meg Kapolyival.) Nekik van pénzük, vannak embereik, van hitük, van jövőképük és végül, Somogyit és Bokrost is ők küldték, - ez utóbbit mi tesszük hozzá, tehát minden adott a vérfertőzéshez.
6. Dávid az SZDSZ melletti érveléstől annyira felhevült állapotba került, hogy még a Kapolyival történő, jól jövedelmező bizniszt is szóba hozta, így villantva fel a finanszírozás hármas egységét. Azaz Gyurcsány, SZDSZ, Kapolyi szentháromság, mely az MDF (ez alatt Dávidot, Herényit, Makayt, Somogyit kell érteni) egyetlen lehetősége a megmenekülésre. Hogy ők, mármint Dávidék, mit tettek ennek a megalázó helyzetnek a kialakulásáért, arról nem beszélt.
7. Az előadás konklúziója: az SZDSZ emberei valamint Kapolyi és Gyurcsány pénze nélkül az MDF sz..rt sem ér. Egy vert „mucsai” horda. (Így nevezték az SZDSZ-esek az MDF-et korábban!) Nem lesz osztás ősszel, az önkormányzati választásokon. (Így pláne nem lesz - tesszük hozzá.) Tavasszal csak négy, öt MDF-esnek jut hely, akiket vagy Somogyi, vagy Bokros választott ki, esetleg az SZDSZ illetve a zsarolási potenciáljuk okán kerülnek bejutó helyre a listán, mint Makay. Mások hátán – mondhatnánk. (De ez egy másik történet.)
 
Ezen nagy ívű előadás után Nyerges Andor, Heves megyei elnök (akit semmi képen sem lehet vádolni Dávid-ellenességgel) emelkedett szólásra.  Kifejtette, hogy számára ez a vérfertőző (ő nem így fogalmazott!) SZDSZ-es megállapodás nem elfogadható. A koros MDF-es megyei vezető, aki Dávid oldalán zokszó nélkül küzdötte végig Lezsákék, Gémesi, Szőke, Almássy, Boross, Hock, Katona, Pettkó, Csáky kiebrudalását az MDF-ből és több tucatnyi szervezet feloszlatásához is az igen szavazatát adta, besokallt. Ez az SZDSZ-es, Gyurcsány-os, Kapolyi-s katyvasz már az ő gyomrát is megfeküdte, nem beszélve a Heves Megyei MDF Választmányáról. Ennek megfelelően kulturáltan, de határozottan elutasította Dávid követelését, hogy adjanak neki felhatalmazást az SZDSZ-szel kötendő házasság megkötésére. Tudniillik Nyergesnek haza kell mennie Egerbe… Dávid már felszámolta tamási érdekeltségeit, így őt már nem tudják ott leköpni, míg a röghöz kötött (értsd: lakóhelyéhez hű) MDF-esek ki vannak téve ilyen atrocitásoknak. 
A megbeszélést követően Dávid azonmód konzultált a leghűségesebb pribékjeivel (Makay, Herényi) és megszületett a verdikt: Nyergesnek pusztulnia kell. „Aki nincs velünk, az ellennünk van”. - erősítették egymásban a lelket az MDF újkori megrontói. Ennek megfelelően Dávid megbízta Makayt, a hóhért, hogy intézze el Nyergest, ha lehet szép szóval, ha kell erőszakkal.
 
Megoldásként felmerült, hogy Makay sebtiben a Heves megyei MDF-be importálja Bányász Róbertet, (megyei SZDSZ-es potentátot!), aki válthatná Nyergest az elnöki székben, így hárítva el az ellenállást a megyében. Másik lehetőség, hogy Nyerges önként lemond megyei elnöki megbízatásáról s ad teret az SZDSZ-szel történő üzekedéshez.  Az igazsághoz tartozik, hogy Makay a reá jellemző sunyisággal mindezt úgy tálalta Hevesben, hogy ő csak Dávid üzenetét hozta és természetesen nem ért egyet vele. De azért az üzenetet elvitte. Nem véletlenül. Amennyiben Nyerges eltűnik, Dávidtól kap piros pontot, ha marad, azt tudja hazudni, hogy neki semmi köze az egészhez. Így kell ezt csinálni, ez ám a gerinces politika, á la MDF-SZDSZ.
A hír szent, a vélemény szabad, írtuk a címben. Így szabad (?) véleményt  mondani, az MDF-ben. Csak a buja  kór ne legyen ragályos, mert a végén nem marad egyetlen MDF-es sem. 
Nyerges Andor még (!) elnök, kívánjunk neki sok erőt, kitartást, hitet és teherbíró-képességet. Mert teher az lesz rajta bőven. Még akkor is, ha ezen írás megjelenése után a Somogyi által fémjelzett PC-s emberek (Polyák Zsuzsa, Halász Ambrus), azon mód közleményt rittyentenek Nyerges nevében, amelyben mindent hazugságnak fognak kikiáltani, ahogyan tették ezt a napokban Lévai budapesti elnök esetében is. De ettől még a hír szent marad.
 
Magyarország, 2010. január
 
Készítette: Moral Capital

 

Szólj hozzá!

Címkék: publicisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://mdffelszabaditasifront.blog.hu/api/trackback/id/tr261705640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása